Zpět na seznam

Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Střední školy strojní, stavební a dopravní, Liberec, Truhlářská - objekt A

loga projektu

Jedná se o investiční projekt, jehož cílem je zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budovy objektu Střední školy strojní, stavební a dopravní v Liberci. V rámci projektu dojde k zateplení obvodových stěn, střechy, podhledů suterénu a výměně výplní otvorů, a to v celkové ploše přibližně 3,7 tis. m2. Cílem projektu je snížit energetickou náročnost budovy školy. Realizací projektu by mělo dojít ke snížení množství energie nutné k vytápění a ohřevu vody, snížení produkovaných emisí, snížení finanční náročnosti na vytápění, zlepšení prostředí školy, prodloužení životnosti budovy a další. Projekt generuje významné ekologické i ekonomické přínosy – díky projektu se emise CO2 sníží o 40 %, což představuje 75 tun CO2 ročně. Úspora energie bude 799 GJ/rok. Úspora provozních nákladů pak činí 356 tisíc Kč za rok.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Operační program OP Životní prostředí
Registrační číslo
CZ.1.02/3.2.00/13.18360
Celkové výdaje projektu 8.919.202 Kč
Výše dotace 5.997.941 Kč
Výdaje Libereckého kraje 2.921.261 Kč
Doba realizace projektu duben 2014 – prosinec 2014
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace