Zpět na seznam

Vybavení učebny pro výuku tepelného zpracování kovů a slitin

loga projektu

Projekt byl zaměřen na zkvalitnění výuky tepelného zpracování kovů a slitin na Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou. V rámci projektu vznikla pracoviště pro kalení, popouštění, žíhání a cementování. Během realizace byla pořízena nová technologie pro praktickou výuku žáků (komorové a popouštěcí pece, kalící stoly a nezbytné doplňky). Po dokončení došlo k vytvoření 4 výukových modulů: Kalení (ohřev dle druhu materiálu, chladící média); Popouštění (význam, teploty a barevná spektra); Žíhání (naměkko, odstranění vnitřního pnutí ocelí, odlitků, barevných a drahých kovů); Cementování (ohřev, napouštění suroviny). Pro zkvalitnění a modernizaci výuky byla pracoviště doplněna počítačem na vyhodnocování výsledků a samozřejmostí je pořízení nezbytného kancelářského nábytku (stoly a lavice). Díky pořízení moderních strojů, přístrojů a vybavení došlo k vytvoření příznivých podmínek pro zavádění moderních metod praktické výuky. Absolventi školy tak lépe splňují současné nároky zaměstnavatelů využívajících moderních technologických zařízení a tím se stávají lépe uplatnitelní na trhu práce po absolvování studia.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Operační program Regionální operační program NUTS II Severovýchod
Registrační číslo
CZ.1.13/4.2.00/05.00394
Celkové výdaje projektu 2.272.350 Kč
Výše dotace 2.072.203 Kč
Výdaje Libereckého kraje 200.147 Kč
Doba realizace projektu říjen 2008 - listopad 2009
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace