Zpět na seznam

Udržitelné hospodaření s vodou v Obchodní akademii Česká Lípa

loga projektu
Cílem projektu je realizace opatření vedoucích k udržitelnému a efektivnímu hospodaření s vodou v budově Obchodní akademie, Česká Lípa, náměstí Osvobození 422, p.o. a snížit tak množství odebírané pitné vody v rámci provozu školy. Realizace projektu spočívá v kombinaci využití dešťové vody ze střech školy a také tzv. šedé vody, tj. vody z umyvadel. Dešťová voda bude svedena do nově instalovaných podzemních nádrží umístěných na dvoře školy. Voda z umývadel objektu bude svedena do nádrží umístěných v suterénu objektu, kde bude zřízena technická místnost pro úpravu šedé a dešťové vody. U obou zásobáren vody bude instalováno příslušné čistící zařízení a upravená voda bude samostatným rozvodem vrácena zpět do budovy k využití splachování WC v objektu školy.

Recyklace vod je nový trend sledující především ekologická hlediska. Technologie dnes umožňují recyklovat použitou vodu, případně ji upravit tak aby byla využitelná bez vypouštění do kanalizace nebo prostředí.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí.
Další informace o programu naleznete na: www.opzp.cz

Operační program OP Životní prostředí 2014-2020
Registrační číslo
CZ.05.1.24/0.0/0.0/19_119/0011255
Celkové výdaje projektu 7.000.602,54 Kč
Výše dotace 2.582.265,72 Kč
Výdaje Libereckého kraje 4.418.336,82 Kč
Doba realizace projektu červen 2021 - září 2021
Další informace projekty@kraj-lbc.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace