Zpět na seznam

Soubor strojů na opracování brýlových čoček

loga projektu

V Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole v Turnově došlo k zakoupení souboru strojů na opracování brýlových čoček. Tyto stroje zachycují nejmodernější trendy v oboru oční optika a jsou využitelné u žáků II. a III. ročníku. Jedná se např. o kompaktní CNC stroj, který dokáže brousit jakýkoliv materiál používaný v oční optice (sklo, plast, polykarbonát, trivex atd.). Stroj je schopen leštit obvody brýlových čoček, včetně úhlových fazet. Díky pořízení moderních strojů, přístrojů a vybavení došlo k vytvoření příznivých podmínek pro zavádění moderních metod praktické výuky. Absolventi školy tak lépe splňují současné nároky zaměstnavatelů využívajících moderních technologických zařízení a tím se stávají lépe uplatnitelní na trhu práce po absolvování studia.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Operační program Regionální operační program NUTS II Severovýchod
Registrační číslo
CZ.1.13/4.2.00/21.01103
Celkové výdaje projektu 1.288.295 Kč
Výše dotace 1.048.395 Kč
Výdaje Libereckého kraje 239.900 Kč
Doba realizace projektu červenec 2010 - říjen 2012
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace