Zpět na seznam

Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců Krajského úřadu Libereckého kraje

loga projektu

Cílem projektu bylo vytvořit podmínky pro soulad rodinného a pracovního života a také prosadit principy rovných příležitostí žen a mužů v činnostech Krajského úřadu Libereckého kraje. V rámci projektu proběhlo mnoho aktivit. Např. propagace rovných příležitostí žen a mužů na trhu práce (motivace zaměstnavatelů uplatňovat principy rovných příležitostí v segmentu obcí, příspěvkových organizací a dalších subjektů, vůči nimž Liberecký kraj vyvíjí metodickou činnost). Došlo k realizaci informačně diskusních setkání, seminářů a následně k vytvoření metodiky genderového auditu a metodiky tvorby plánu rovných příležitosti. Další významnou aktivitou bylo uspořádání soutěže v oblasti zhodnocení rovného přístupu a zavádění inovativních opatření institucemi veřejné správy a příspěvkovými organizacemi. Projekt byl realizován ve spolupráci s Centrem Kašpar o.s. a se Střední odbornou školou a Gymnáziem Na Bojišti v Libereci (SOŠG Na Bojišti). Centrum Kašpar o.s. se podílelo na realizaci některých aktivit, na poradenství a vzdělávání zaměstnanců na rodičovské dovolené (vč. realizace kurzů) a neslo celkovou metodickou roli v projektu. SOŠG Na Bojišti poskytla ve svém areálu prostory k realizaci investičního záměru projektu – vybudování Podnikové mateřské školy a zároveň se stala jejím provozovatelem. Mateřská škola má provozní dobu upravenou dle potřeb zaměstnanců Krajského úřadu a maximální kapacita je 28 dětí. Výstupy projektu budou přínosné nejen pro Krajský úřad Libereckého kraje a příspěvkové organizace, ale i pro širokou veřejnost, jelikož zřízení mateřské školy napomůže snížit dlouhodobou nedostatečnou kapacitu předškolních zařízení v lokalitě Liberec.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Operační program OP Lidské zdroje a zaměstnanost
Registrační číslo
CZ.1.04/3.4.04/76.00167
Celkové výdaje projektu 11.484.860 Kč
Výše dotace 7.881.743 Kč
Výdaje Libereckého kraje 3.603.116 Kč
Doba realizace projektu duben 2012 - květen 2014
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace