Zpět na seznam

Škola a sklo - inkubátor na cestě do života

loga projektu

Hlavním cílem projektu je vytvoření trvalé struktury – spolupracující přeshraniční sítě středních škol, zaměřenou na zachování tradičních uměleckých řemesel, a to zejména uměleckého sklářství, v příhraničí a péči o společné kulturní dědictví. Tento projekt přispěje ke zvýšení zaměstnanosti, zlepšení uplatnění absolventů středních škol na společném trhu práce za pomoci různorodých opatření - přeshraniční sít vzdělávacích zařízení, výměna zkušeností pedagogů a studentů, zlepšení jazykových dovedností, praktika, kurzy, workshopy.

Realizací projektu vznikne společný přeshraniční Inkubátor talentů, odzkoušený inovační dvoujazyčný výukový program - včetně výukových materiálů, který mohou převzít další školy. Na německé straně se v nově zrekonstruovaných prostorách rozšíří výukový program o umělecké zaměření (i po projektu). Na konci projektu: 3 ročníky studentů s rozšířeným mezinárodním vzdělávacím programem. Na české straně bude vytvořeno potřebné zázemí pro plánované společné aktivity – dílny, prostory pro společnou výuku a setkávání.

Lead partner: Město Reichenbach/O.L.

Partneři projektu: Liberecký kraj, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Kamenický Šenov, p.o.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci
Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014-2020.
Více informací o programu naleznete na: www.sn-cz2020.eu
Operační program Program spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014-2020
Registrační číslo
100321090
Celkové výdaje projektu 1.206.551 EUR
Výše dotace 1.076.843 EUR
Výdaje Libereckého kraje 50.334 EUR
Doba realizace projektu duben 2017 -  říjen 2021
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace