Zpět na seznam

Posílení absorpční a administrativní kapacity

loga projektu

Cílem tohoto projektu bylo zvýšení absorpční a administrativní kapacity regionu soudržnosti Severovýchod, a to prostřednictvím vytvoření partnerství mezi kraji Královéhradeckým, Pardubickým a Libereckým. Podstatou partnerství regionálních subjektů je intenzivní a efektivní spolupráce při tvorbě projektových žádostí a při realizaci projektů v rámci ROP Severovýchod. 

Nástrojem spolupráce je poskytování tzv. asistence pilotním projektům. Hlavním cílem této asistence je rozvoj lidských zdrojů potřebných pro kvalitní přípravu a úspěšnou realizaci projektů a pro čerpání finančních prostředků z ROP Severovýchod. Tato asistence vedla ke zvýšení schopností žadatelů připravovat a realizovat projekty spolufinancované z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím ROP Severovýchod v programovacím období 2007-2013.

Předkladatelem projektu bylo Centrum evropského projektování a.s. Poskytovatelem asistence na území Libereckého kraje byla Agentura regionálního rozvoje spol. s r.o.


Projekt byl spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Operační program Regionální operační program NUTS II Severovýchod
Registrační číslo
CZ.1.13/5.2.00/04.00378
Celkové výdaje projektu 18.750.000 Kč
Výše dotace 17.343.750 Kč
Výdaje Libereckého kraje 1.406.250 Kč
Doba realizace projektu únor 2008 - červen 2014
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace