Zpět na seznam

Osvětová kampaň: Jak správně topit.

Projekt je zaměřen na informační a vzdělávací kampaň o správném topení v kotlích a topidlech na pevná paliva. Kampaň spočívá v informování veřejnosti různými způsoby: populárními přednáškami s praktickými ukázkami, letáky, rozhlasovým spotem, a především krátkým desetiminutovým filmem, který bude vysílán v regionální TV a k dispozici na webových stránkách projektu.

Cílem projektu je zvýšení povědomí veřejnosti, zejména provozovatelů domácích topenišť, o vlivu spalování pevných paliv na kvalitu ovzduší, o podílu lokálních spalovacích zdrojů na pevná paliva na celkové úrovni znečišťování v Libereckém kraji, významu správné údržby a obsluhy těchto zdrojů a významu volby kvalitního paliva a jeho skladování, a o legislativních požadavcích s účelem motivace občanů ke správnému provozu domácích topenišť v souladu s pokyny výrobců a s apelem na ochranu zdraví.


Projekt je spolufinancován Norskými fondy v rámci programu Životní prostředí, ekosystémy a změna klimatu. 
Více informací o programu naleznete na: www.sfzp.cz

Operační program Další
Registrační číslo
3201400114
Celkové výdaje projektu 1 280 785 Kč
Výše dotace 1 152 706,50 Kč
Výdaje Libereckého kraje 128 078,50 Kč
Doba realizace projektu leden 2022 - červen 2023
Další informace https://www.spravnetopit.cz/cs

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace