Zpět na seznam

Centrum odborného vzdělávání LK pro obrábění kovů a vstřikování plastů – SŠSSD Liberec, p. o.

loga projektu

Cílem projektu je zkvalitnění vzdělávací infrastruktury pro výuku žáků v oblasti polytechnického vzdělávání a práce s digitálními technologiemi.

V rámci projektu dojde k modernizaci strojních dílen v areálu Řepná 1248/12 pro výuku žáků Střední školy strojní, stavební a dopravní v Liberci. Část aktivit proběhne také v areálu školy na adrese Ještědská 358/106 v Liberci.

V areálu dílen dojde k rekonstrukci dílenských prostor včetně dispozičního uspořádání, příslušných rozvodů a skladovacích prostor, s tím souvisejících elektrorozvodů, odsávání, osvětlení atp. Dále dojde k pořízení strojního a přístrojového vybavení včetně doplňkových služeb (instalace, zaškolení atd.). Jedná se např. o konvenční soustruhy, CNC soustruh, CNC frézku, CNC obráběcí centrum, vstřikovací lis, sušičku materiálu, měřící přístroje a zařízení apod. Pořízen bude také nábytek a zařízení zrekonstruovaných prostor. V areálu školy v ulici Ještědská dojde k vybudování učebny simulátorů a učebny 3D tisku včetně příslušného vybavení. Pořizované vybavení bude využito k praktické výuce většiny školou vyučovaných oborů tak, aby byli žáci připraveni na budoucí povolání a mohli se tak snáze zapojit do pracovního procesu.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci  Integrovaného regionálního operačního programu. Další informace o programu naleznete na: www.irop.mmr.cz  

Operační program Integrovaný regionální operační program 2021-2027
Registrační číslo
CZ.06.04.01/00/22_042/0002610
Celkové výdaje projektu 85.060.000 Kč
Výše dotace 26.934.251,50 Kč
Výdaje Libereckého kraje 58.125.748,50 Kč
Doba realizace projektu červen 2023 – duben 2024
Další informace projekty@seznam.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace