Zpět na seznam

Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje řemesel

loga projektu

Realizace projektu přispěla ke zvýšení kvality zázemí pro praktickou výuku a snadnější zapojení žáků, resp. absolventů školy do pracovního procesu.

V rámci projektu došlo ke kompletní rekonstrukci 2.NP a 3.NP budovy dílen odborného výcviku Střední školy řemesel a služeb v Podhorské ulici č. 54 v Jablonci nad Nisou. Kromě úpravy stávajících dispozic došlo též k výměně rozvodů (voda, elektro, topení, přívod kyslíku a plynu apod.), kompletní rekonstrukci stropů a podlah mezi 1.NP a 2.NP, resp. mezi 2.NP a 3.NP, dále byla instalována vzduchotechnika ve 4. NP a byly zajištěny rozvody dvou licích linek v 1. NP a jejich ustavení na místo.

Neplánovaně - kvůli havárii stropu a přilehlých stěn v roce 2018 - došlo též k rekonstrukci dalších prostor, které však nebyly vedeny v rámci projektu jako způsobilé výdaje.

V rámci projektu byly plně zrekonstruovány dílny pro zpracování drahých kovů, výrobu kovové bižuterie, smaltovnu, dílny pro sklářské obory, dále pak sklady, kabinety a sociální zařízení pro žáky a učitele.

Součástí projektu bylo též pořízení moderního vybavení, a to v rámci těchto veřejných zakázek:

  • technologie: např. galvanická linka, licí stroj, tavící pec, chladicí jednotka, voskovačka, pneumatický vulkanizační lis, míchač sádry, odstředivý licí stroj, gravírovací frézka, stolní svařovací laser, míchačka žáruvzdorných hmot, kyslíkovodíkový vyvíječ, svářecí přístroj apod.,
  • dílenské vybavení: např. dílenské stoly základní i speciální pro zlatníky a skláře, skříně a skříňky, regály, trezor, skříňky na jedy, dílenské židle apod.,
  • nábytek: např. kancelářské stoly a židle, šatní skříňky, knihovna, tabule, odpadkové koše apod.,
  • IT vybavení: plátna a dataprojektory, notebooky a stolní počítače, ozvučení a tiskárny,
  • sklářské vybavení: sklářské figurkářské kahany, ochranné štíty a sklářské cihličky.

Veškeré výstupy projektu jsou bezbariérově dostupné.

Projekt byl realizován při Střední škole řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Smetanova 66, příspěvková organizace.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.
Více informací o programu naleznete na: www.irop.mmr.cz
Operační program Integrovaný regionální operační program
Registrační číslo
CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_050/0002752
Celkové výdaje projektu 211.722.674,60 Kč
Výše dotace max. 70.649.103,60 Kč
Výdaje Libereckého kraje min. 141.073.571 Kč
Doba realizace projektu září 2016 - prosinec 2021
Další informace

projekty@kraj-lbc.cz


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace